Uw woning verkopen in de lente: gegarandeerd succes!

6 tips om te profiteren van de lente om uw huis te verkopen

Een woning kopen en verkopen is altijd een dynamisch gegeven. Er zijn pieken en dalen, net zoals er in de winter de meeste reizen geboekt worden - omdat mensen in het meest koude en donkere seizoen snakken naar zon en vakantie. Op de huizenmarkt is dat niet anders. Het kopen en verkopen van een woning is onderhevig aan de seizoenen. Onderzoek wijst uit dat de lente het ideale moment is uw eigendom te koop aan te bieden. Na de winter hebben mensen weer frisse energie en zin in iets nieuws. Door een woonst aan te kopen in de lente hopen de kopers dat ze tegen de zomer hun nieuwe woning kunnen betrekken. Zeker voor gezinnen is de lente het uitgelezen moment om te verhuizen. De zomer is een stuk rustiger en dan zijn ze helemaal geïnstalleerd tegen het begin van het nieuwe schooljaar. Lees snel onze zes tips om uw huis zo rendabel mogelijk te verkopen in de lente!

Ik wil meteen weten wat mijn woning waard is

6 tips om uw woning te verkopen in de lente

Uw huis verkopen aan de best mogelijke prijs

Laat uw woning van z'n beste kant zien in het licht van de lente

 1. Licht en lucht

  Profiteer van het licht in de lente. Open de gordijnen, laat een frisse wind door uw kamers waaien. Zet uw woning letterlijk en figuurlijk in het zonnetje. Dit creëert een fijne ambiance voor geïnteresseerden. Ook foto’s van tuinen en lichtrijke woonkamers winnen aanzienlijk aan aantrekkingskracht door de eenvoudige aanwezigheid van stralende zon.

 2. Groen leven

  Alles is groen en de natuur komt weer tot leven. Zorg ervoor dat uw huis dit ook weerspiegelt. Maak de tuin lenteklaar, zet een geurige bos bloemen op tafel en kleed het terras gezellig aan. Een potentiële koper ziet nu mogelijkheden die in de herfst of in de winter veel minder zichtbaar zijn.

 3. Klusjesweer

  Dit is hét moment om alle klusjes die in de winter bleven liggen, aan te pakken. Uw gevel schoonmaken, de ruiten weer doen blinken of uw woonkamer een nieuw likje verf geven,... In de lente gaat dit gewoon een stuk vlotter. Het weer zit mee en u kunt tuinieren in het zonnetje. De meubels kunnen even naar het terras en u kunt alles verluchten zonder koude.

 4. Lenteschoonmaak

  Het is misschien een cliché, maar niet zonder reden. De lente is traditioneel het moment om uw spullen eens van dichtbij te bekijken en uw huis tot in de puntjes te poetsen. Dus ruim op en maak grondig schoon. Beoordeel welke zaken niet meer op hun plaats zijn, stuk zijn of geen dienst meer doen. Wie weet kan u er iemand anders plezier mee doen? Uw woning is nu in topconditie om aan te bieden aan geïnteresseerde kopers. Door te minimaliseren en een aantal spullen te verwijderen creëert u bovendien extra ruimte, die alleen maar tot de verbeelding spreekt.

 5. Bezoeken bij daglicht

  Nu de dagen weer wat langer zijn, hebt u meer mogelijkheden om de bezichtigingen te laten doorgaan wanneer het buiten nog licht is. U hoeft zich niet te beperken tot het weekend en vrij nemen van uw job is niet nodig. Een bezoek bij natuurlijk licht geeft gegadigden een veel positiever beeld van een pand en geeft duidelijk de charme van uw tuin weer.

 6. Zonnige reclame

  Zelfs als u op dit moment nog twijfelt of nog niet klaar bent om uw woning te verkopen, is de lente alsnog een ideaal moment om sfeervolle foto’s te nemen. Profiteer van het lentelicht, de blauwe lucht en een groene omgeving om nu al de mooiste beelden van uw huis te maken. Ook als u in de winter verkoopt, kunt u met die foto’s uw eigendom toch in de best mogelijke omstandigheden tonen.

Schakel een schatter-expert in voor een vlotte verkoop in elk seizoen!

Kan u wat hulp gebruiken bij de verkoop van uw woning? Wilt u ontdekken hoe u uw eigendom in een positief licht kan tonen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor deskundig advies van een erkend vastgoedmakelaar.